Головна » 2014 » Лютий » 10 » Традиції святкування Нового року
12:53
Традиції святкування Нового року

Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це , мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх етнонаціональних  традиціях і релігійних переконаннях.

Незважаючи на те, що Новий рік – одне з небагатьох свят, що об’єднує все людство,  у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року. В Україні традиція новорічного святкування  має особливо непросту та тривалу історію: наші прадіди у різний час святкували Новий рік і в березні, і у вересні, і у січні – та й тепер 2 рази.

Перший новорічний день наші предки вважали дуже важливим, тому починали у ньому нові величні справи. Цього ж дня було прийнято вітати одне одного та робити подарунки.

У нас час традиції зустрічі та святкування Нового року стали  настільки стійкими, що на землі навряд чи є країна або народ, які так чи інакше не були б утаємничені у святкові події.

Наше рідне село також має свої традиції щодо Новорічних свят.

Чоловіки ходять засівати родичів, друзів, сусідів. Господині на покутті ставлять «дідух». Це перший сніп пашні з поля, городу. Цікавий є звичай робити хрестики з соломи і ставити у вікна.

А Новорічні ялинки дивують усіх розмаїттям і пишністю вбрання.

Для наших школярів стало доброю традицією вітати друзів, вчителів, рідних власноруч зробленими листівками. А в переддень Нового року ми проводимо святковий карнавал.

Коростіль  Н. М.

 

Переглядів: 424 | Додав: moder | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18
Друзі сайту



Крилаті вислови
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0